Böcker
Köksfranska & Köksitalienska (Dialogos förlag)
Gastronomiska ordböcker och guider till den italienska och franska matvÀrlden med 4 500 uppslagsord - matrÀtter, matlagningstermer och förklaringar av ordens ursprung. HÀr finns ocksÄ enkla uttalsregler som kan förstÄs och anvÀndas Àven av den som har inga eller smÄ förkunskaper i franska eller italienska.

Ӏntligen en fickordbok för kockar och andra som pĂ„ ett korrekt sĂ€tt visar termerna i den gastronomiska italienskan. Boken borde bli en given succĂ©!”

Sagt av journalisten Angelo Tajani vid en presentation pÄ Italienska Kulturinstitutet i Stockholm.All vÀrldens druvor (Dialogos förlag)
Fakta om druvor och vin blandat med anekdoter, ordförklaringar, sammanstÀllning av vinlagar och klassificeringssystem i vinproducerande lÀnder.


Serien Litet vinlexikon (Egen utgivning)
"Litet vinlexikon, Italien", "Litet vinlexikon, Frankrike", "Litet vinlexikon, Tyskland", "Litet vinlexikon, Ungern" och "Liten vinprovarguide" ingÄr i denna serie. Alla i praktiskt format (11x15 cm), lÀtta att ha med pÄ vinprovning eller pÄ vinresan. Böckerna ryms i fickan eller i en handvÀska.Vinkunskapsspel pÄ dator


Sommelier, ett spel pÄ CD-ROM med cirka 1800 frÄgor om vin.

FrÄgorna Àr av olika svÄrighetsgrader frÄn mycket lÀtt till svÄrt. Man kan ocksÄ vÀlja olika sÀtt att svara: RÀtt eller fel/ alternativsvar/ skriva svaren sjÀlv.

Spelet innehÄller cirka 1400 bilder/foton. Exempel pÄ ÀmnesomrÄden:
  • Frankrike
  • Italien
  • Spanien-Portugal
  • Vinsorter, producenter, vindistrikt
  • Odling, druvor, produktion
  • Blandat innehĂ„ll med frĂ„gor om vin frĂ„n hela vĂ€rlden
Copyright ©2009, ZENK - Site made by Anders Bjarnle
All rights reserved